030-231 53 47info@bolwidtbv.nl

Wie zijn wij

Home / Wie zijn wij

Geschiedenis

29 april 1929 begon grootvader Johann Bolwidt een smederij aan de Nicolaasstraat 4 te Utrecht. De loodgieterswerkplaats is sinds 1929 gevestigd aan de achterzijde van de Rondpoort, in een karakteristiek pand, uitkijkend op de zuidelijke Oudegracht. Halverwege de jaren vijftig is de smederij afgestoten en heeft men zich gericht op het loodgietersbedrijf.  In 1959 nam de tweede generatie het bedrijf over. De winkel, die er tot op heden nog steeds is, is gestart in 1967 en geniet al jarenlang een grote bekendheid in Utrecht en omstreken. Sinds 1970 ben ik, Johann Bolwidt (de derde generatie), werkzaam in het bedrijf. In 1979 heb ik het bedrijf van mijn vader overgenomen. De winkel wordt sinds 1988 gerund door mijn vrouw, Ina Bolwidt. Zij kan met haar 25 jaren ervaring op vele vragen antwoord geven. Voor de meer complexe technische vragen ben ik vrijwel elke zaterdag aanwezig in de winkel.

Wat is de betekenis van het woord loodgieter?
“Vakman die zich bezighoudt met de aanleg en onderhoud van sanitair, zink- en loodwerkzaamheden op het dak, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en/of riolering”
Van oudsher heeft het woord loodgieter als letterlijke betekenis “stroken lood en loden pijpen die worden gegoten”
Tegenwoordig is het een beroep dat langzaamaan steeds minder populair wordt. Hierdoor worden de echte vakmannen steeds schaarser. Met drie generaties  ervaring bent u bij ons verzekerd van echt vakmanschap! Wij hebben kwaliteit en service hoog in ons vaandel staan. Wij proberen voor elk probleem samen met u een goede oplossing te vinden en voorzien u graag van ons deskundig advies.

Stuur ons een e-mail

Wij proberen binnen twee werkdagen uw vraag te beantwoorden!